Martijn de Waal ‘Welcome to Pokeville’ in Jürgen Mayer & Martijn de Waal Could Should Would. Delft: Faculty of Architecture and the Built Environment, TU Delft, 2016.

 

Mayer H. werkt op het grensvlak van architectuur en communicatietechnologie. Daarbij legt hij nieuwe relaties tussen de virtuele en fysieke publieke ruimte. Zijn vroege werk bestond vooral uit onderzoek naar de mogelijkheden die architectuur biedt qua vorm, compositie en materiaalgebruik. Recent uitgevoerde werken tonen wat dat oplevert. Zo gaf hij de centraal gelegen Plaza de la Encarnacion in Sevilla met het project ‘Metropol Parasole’ (2011) een nieuwe, eigentijdse publieke ruimte. Deze is gelegen onder zes enorme parasols, die uit houten elementen zijn samengesteld.

Bouwen is volgens Mayer H. slechts één manier om met de nieuwe technologieën die ons ter beschikking staan publieke ruimtes te creëren. Digitale media veranderen de manier waarop wij met de stedelijke omgeving omgaan. En dat vereist een andere manier van ontwerpen. Hij introduceert parallelle digitale sferen die mede een rol spelen bij het ontwerp van fysieke ruimtes. Het plaatst het werk van de architect in een compleet nieuw perspectief.

Voor meer informatie www.designersofthefuture.nl

Metropol-Parasol-J-Maher-H-4-franck0409