In april 2013 is De stad als interface verschenen bij Nai010 Uitgevers.

Het boek beschrijft de manier waarop digitale media het alledaagse leven in de stad veranderen. Dat lijkt vooral een praktische aangelegenheid: dankzij smart phones, gps-navigatie, sensors en sociale netwerken kunnen we ons leven handiger organiseren. Maar de opkomst van deze ‘urban media’ stelt ons ook voor een belangrijk filosofisch vraagstuk: wat betekenen ze voor de manier waarop de stad als gemeenschap functioneert?

Wil je meer weten over het boek? Kijk dan op de speciale De stad als interface website.

Bestel het boek

“De Waal schreef een uiterst stimulerend boek dat aanzet tot denken.” (Archined)

“Door een grote hoeveelheid initiatieven en innovaties, variërend van het Rotterdamse Pendrecht tot het Koreaanse Songdo toegankelijk te beschrijven geeft De Waal een goede aanzet tot een gemeenschappelijk vocabulair om de impact [van urban media] te benoemen.” (Dick van Dijk – Waag Society)

“Een fascinerend en zeer toegankelijk boek, over de vraag of ons publiek domein wezenlijk verandert door het gebruik van mobiele en digitale media.” (Simon Franke / Trancity)

Villa VPRO (radio 1) en de Volkskrant besteedden eind 2012 uitgebreid aandacht aan de rol van digitale media in de stad. De uitzending en de artikelen zijn hier te lezen en vormen een mooie introductie tot de thematiek van het boek.